Powered By Blogger

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα!



Διακοπές τι όμορφη λέξη!
Τί γίνεται όμως όταν έχεις 3 μωρά και θες να πας διακοπές;
Ας πάρω μια ανάσα….
Αρχίζεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν τις ετοιμασίες.
Τα ρούχα: πλένεις και γεμίζεις βαλίτσες. Και ξαναπλένεις και ξαναγεμίζεις διότι ποτέ τα ρούχα των μικρών δεν είναι αρκετά.
Πετσέτες μπάνιου, θάλασσας, σεντόνια όλα αυτά επί 5 και μερικά εφεδρικά.
Πάνες, μαγιώ, παπούτσια, παντόφλες, τα στριμώχνεις όλα στις βαλίτσες. Μα δεν χωράνε. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ζουλάς, πιέζεις, κάθεσαι πάνω και το χέρι σου αρχίζει να ματώνει προσπαθώντας να κλείσεις το φερμουάρ που χάλασε από το ζόρι. Εσύ όμως δεν χαμπαριάζεις. Είσαι παλληκάρι. Τί την κάνεις τόσο καιρό τη γυμναστική σηκώνοντας μαζί καρότσι με 2 μωρά;
Αφού λοιπόν κατάφερες να κλείσεις τις βαλίτσες πιάνεις δουλειά στην κουζίνα.
Μαγειρεύεις 1 εβδομάδα πριν για 5 μέρες μετά. Τα μωρά τρώνε δικό τους φαγητό και το μεγάλο δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να φάει σε εστιατόριο. Εξάλλου πού θα πας με 3 παιδιά στο εστιατόριο. Ποιο να πρωτομαζέψεις;
Μπολάκια σε ψυγειάκι, μπιμπερό, πιπίλες, γάλα σε σκόνη, κρέμες, κουτάλια, μπολάκια, ζυμαρικά, τραχανάς, χυλοπίτες,  όλα στριμώχνονται μέσα σε σακβουαγιάζ.
Πάει κι αυτό ουφ….. μετά από 3 μέρες στην κουζίνα επιτέλους τα φαγητά είναι έτοιμα.
Παιχνίδια: παιχνίδια γενικώς και παιχνίδια για τη θάλασσα. Κουβαδάκια, φτυαράκια, μπρατσάκια, σωσίβια, σανίδες, κάστρα, καβουράκια, καπελάκια, αυτοκινητάκια, φορτηγά, τρενάκια, μπάλες. ….. τίποτα δηλ. μόνο το μισό τζάμπο.
Βιβλιάρια, φάρμακα, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα να αποτυπώσεις τις υπέροχες διακοπές σου, σαμπουάν και αφρόλουτρο για σένα, σαμπουάν και αφρόλουτρο για τα παιδιά, σαμπουάν και αφρόλουτρο για το ευαίσθητο δέρμα του Χριστόφορου, αντηλιακά για τους μεγάλους, για τους μικρούς, για πρόσωπο, για σώμα, after sun, κρέμα για εγκαύματα, εισιτήρια, λεφτά, προσωπικά έγγραφα.
Και φυσικά τα 2 παρκοκρέβατα να κοιμηθούν τάχα τα μωρά, ενώ ξέρεις ότι τελικά θα την βγάλετε 5 άτομα σε ένα κρεβάτι.
Και το καρότσι…. Διπλό παρακαλώ αφού σε ευλόγησε ο Θεός με δίδυμα.
Ωραία τα μαζέψαμε….. πού θα τα βάλουμε τώρα;;;;;;;
 Κοίτα πόσο αφελείς είμαστε που δεν προνοήσαμε να αγοράσουμε βαν αλλά απλό ΙΧ. Μην ξεχνάμε ότι στα πίσω καθίσματα υπάρχουν στριμωγμένα 3 καρεκλάκια τα οποία με πολύ κόπο και ιδρώτα κατάφερες να τοποθετήσεις.
Βάζεις τις βαλίτσες στο πορτ παγκάζ, ενώ ακούς τη μουρμούρα και τα νεύρα του συζύγου τον οποίο προσπαθείς να πείσεις πώς όλοι οι καλοί χωράνε….
Βαλίτσες μπήκαν, ψυγειάκι εστριμώχθη, παιχνίδια διασκορπίστηκαν, ας κρατάνε και τίποτα ελαφρύ τα παιδιά στα χέρια εξάλλου όλο με κάτι θέλουν να παίζουν, παρκοκρέβατο ένα μπήκε το δεύτερο θα το έχω συνέχεια αγκαλιά να μην νιώσω και μοναξιά, πετσέτες στα καθίσματα. Έλα καλά το πάμε!
Ωχ έχουμε και το καρότσι. Δεν μπαίνει με τίποτα όμως.
Δεν αγοράζουμε μπαγκαζιέρα. Ε όχι πολύ του πάει…… Το στέλνουμε με το ΚΤΕΛ μόνο 10 ευρώ και το παίρνεις από κει που θες.
Δένουμε τα παιδιά και επιτέλους κάθομαι μετά από 1 εβδομάδα κι εγώ!
Τα ζουζούνια στη διαπασών και ….. καλές μας διακοπές!



ΥΓ και πόσα έχω ξεχάσει να τα γράψω….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου